Danskundervisning og oversættelse

 

  

Michael Hardenfelt, Gdansk

Telefon: (+48) 600 435383

Mail: m@hardenfelt.com

Polska wersja
Dansk version

Metodologi

Studerende er forskellige, nogle er mere indelukkede end andre og nogle insisterer på at se et ord skrevet på tavlen før de anerkender dets eksistens. Generelt tror jeg ikke på mirakelmetoder, men prøver så vidt muligt at tilpasse metoderne til den enkelte deltager. I en gruppe bliver det selvfølgeligt altid et kompromis.

Jeg følger dog enkelte ledetråde i min undervisning; det er vigtigt at lytte og udtale - helst inden man ved hvordan ordet staves. Det er specielt vigtigt på dansk, hvor man ikke nødvendigvis af stavemåden kan udlede hvordan et ord skal udtales. Der er selvfølgeligt undtagelser, som fx hvis man kun lærer dansk for at kunne læse, og ikke interesserer sig for at tale dansk.

Generelt er det vigtigt at have en pragmatisk tilgangsvinkel. Selvfølgelig kan man prøve at blive perfekt, men langt de fleste mennesker har begrænset tid til rådighed, og danskundervisningen er blot en aktivitet i konkurrence med mange andre gøremål. Det er derfor vigtigt at gøre sig hvad formålet er med at lære dansk, og herefter tilrette indlæringen efter disse formål. Det kan medføre at man accepterer nogle småfejl eller bruger mindre energi på skrivning, for til gengæld at sætte mere tempo på den kommunikativt proces. Det kan også være omvendt - hvis målet fra begyndelsen er er opnå perfektion, så skal der arbejdes mere med detaljerne fra begyndelsen, men man skal være klar over at det er en lang og barsk proces.

Materialer skal også tilpasses til den enkelte - personligt mener jeg dog at sprogundervisning skal være en leg, også selv om man er voksen og alvorlig. Jeg tror derfor det er vigtigt at man kan give slip på sig selv. Sprogundervisning skal ikke være indadvendt - det bedste er hvis man kan lyve, fabulere og slippe tankerne løs, uden at være bange for at blive tager alvorligt. Jeg prøver at hjælpe i den proces.

 

 

 

 

Dansklærer
 

Danskundervisning

Tilbud

Hvordan lærer man dansk?

Metode

Om mig

Kontakt

 

 

 

 

 

 

 

Dansk - undervisning og oversættelse

 

Hovedside

 

 

 

 

 

 

Duński online

Gramatyka j. duńskiego